Son Dakika Haberler

Nesli tükenmekte olan saz kedisi Milli Park’ta ilk kez görüntülendi

Nesli tükenmekte olan saz kedisi Milli Park’ta ilk kez görüntülendi
Okunma : Yorum Yap

Nesli tükenmekte olan yaban hayvanları arasında yer alan saz kedisi Kuşadası Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda ilk kez görüntülendi.

Türkiye’nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan ve içinde barındırdığı bitki ve hayvan türleriyle de dikkat çeken Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’daki Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda bu kez literatürde “felis chaus” olarak adlandırılan saz kedisine de rastlandı.
Milli Park içerisinde koruma ve kontrol faaliyetinde bulunan Milli Park Koruma ekibi, Akköy Dalyanında sağlıklı bir saz kedisini rastlandı. Koruma ekibi çalışanları tarafından cep telefonuyla görüntülenen saz kedisi, milli park müdürlüğü tarafından sosyal medya hesaplarından “ Nesli tehlike altında olan bu tür biyolojik çeşitlilik için büyük önem taşımaktadır “ şeklinde duyuruldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.